luni, 4 octombrie 2010

Back

Incearca sa te calmezi, respira adanc, inchide ochii si imagineaza-ti ca zbori. Atat trebuie sa faci. Daca ai parcurs toti pasii acestia corect atunci vei scapa si de grijile zilnice care te apasa si care uneori ne fac sa credem ca noi suntem intruchiparea moderna a lui Atlas, si purtam pe umerii toate grijile lumii.

Dar de ce ne consumam atat pentru toate chestiile marunte? De ce nu putem trai viata cu scopul cu care trebuie sa fi fost creata? Daca a fost creata... . Poate suntem exact ceea ce unii oameni de stiinta spun ca suntem. Rezultatul unor reactii chimice intamplatoare. Si pe bune ca le-as da dreptate.

Cine suntem si unde mergem? Care e scopul nostru? De la Inceput probabil ca intrebarile acestea au aparut in mintea omului. Si probabil ca vor exista acolo pana la Sfarsit. Nu e nasoala soarta asta? Sa traiesti o viata intreaga in cautarea unor raspunsuri, si sa mori cu aceleasi intrebari fara raspuns pe buze. Sa aflam oare raspunsurile doar dupa moarte? Sau dupa moarte ne asteapta doar alte intrebari?

Dar cautam noi raspunsul la aceste intrebari? Nu prea... . Suntem constienti de existenta lor dar nu incercam sa la gasim raspuns. Doar o mica parte dintre noi incearca sa o faca. Noi ceilalti nu facem altceva decat sa ducem o viata de roboti... . Munca sau scoala cateva ore pe zi. Cateva ore de somn, si alte cateva ore de "timp liber" . Si trecem prin viata . Si viata trece prin noi. Iar noi cu ce ramanem...?

Poate ca si voi ati simtit la un moment dat ca trebuie sa va schimbati stilul de viata sau cel putin o parte din el, dar nu ati stiut de unde sa incepeti asa ca v-ati lasat pagubasi. Asta e problema, nu? Stim ca trebuie sa facem ceva dar habar nu avem ce !

Asa ca mai bine ... incearca sa te calmezi, respira adanc, inchide ochii si imagineaza-ti ca zbori...